Over ons

Welkom in onze webshop Computerbril.nl.

Onze brillen beschermen de ogen tegen zogenaamd blauwlicht.

Dat is het bijna onzichtbare blauwe LED-licht uit de beeldschermen van o.a. smartphones, tablets, computermonitors en flatscreen (smart) tv’s. Dit licht vormt een grotere belasting voor onze ogen dan andere kleuren licht.
Bij overbelasting kan het tot vermoeide/geïrriteerde ogen, hoofdpijn, verminderde slaap en uiteindelijk zelfs schade aan het netvlies leiden.

Al onze brillen worden grondig door ons zelf getest, ze beschermen je ogen dus gegarandeerd tegen blauwlicht.

De brillen worden verstuurd als brievenbuspakje, je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Aangezien onze brillen onder de BTW-vrijstellingsregeling vallen, hoef je dus ook geen BTW te betalen.

Hoe is deze webshop tot stand gekomen?

Goede vraag :) Dan moet ik je even een stukje van mijn eigen persoonlijke verhaal vertellen.

Mijn naam is Kees, ik woon in Ypenburg (een rustige buitenwijk van Den Haag) en ik ben eigenaar van deze webshop.

Een paar jaar geleden merkte ik dat wanneer ik langere tijd naar een computerscherm staarde, ik last begon te krijgen van mijn rechteroog.

Dat ging dan pijn doen, tot het punt dat ik mijn oog dicht moest doen of mijn hand ervoor moest houden om nog verder te kunnen computeren.

Soms bleef die pijn nog hangen als ik stopte, en trok het pas in de dagen erna weer weg. Met als gevolg dat ik mijn rechteroog liever helemaal niet meer blootstelde aan die beeldschermen, en alleen nog maar mijn linkeroog gebruikte wanneer ik op de PC, iPad of smartphone zat.

Blauw licht

Dat was niet zo handig, dus ging ik op zoek naar een andere oplossing. Ik verdiepte me wat in de materie en ontdekte dat het LED-licht van beeldschermen veel meer blauw licht bevat dan natuurlijk daglicht. Dit blauwe licht kan schadelijk zijn voor de mens.

In LED-licht zit relatief veel meer blauw licht dan in natuurlijk licht.
In LED-licht zit relatief veel meer blauw licht dan in natuurlijk licht.

Niet alleen kunnen de ogen dan pijn gaan doen, je kunt er ook hoofdpijn of stress van krijgen. Bovendien kan het de aanmaak van het slaaphormoon melatonine verstoren, waardoor je slaap-waakritme in de war raakt. Met als gevolg slapeloosheid, vermoeidheid en een onrustig gevoel (dat had ik gelukkig nog niet).

Oogartsen zeggen dat een regelmatige overmaat aan blauw licht op den duur zelfs kan leiden tot macula-degeneratie en schade aan de cellen in het netvlies, waardoor de gezichtsscherpte en de helderheid van het zicht blijvend kunnen verminderen.

Omdat vrijwel alle beeldschermen tegenwoordig LED-licht gebruiken, leek de handigste oplossing voor dit probleem voor mij een computerbril te zijn. Ook wel beeldschermbril, gamebril, (anti-)blauwlichtbril of blueblock-bril genoemd zag ik op het internet – om het simpel te houden ;)

Opticien

Ik liep bij de opticien bij ons in de straat binnen en vroeg of ze dat soort computerbrillen ook hadden. Aangezien mijn ogen verder prima zijn, hoefde ik geen glazen met sterkte te hebben, alleen maar met filtering van blauwlicht.

OMG SRSLY?

‘Ja hoor meneer,’ zei de dame achter de toonbank vriendelijk, ‘die hebben we vanaf 180 euro.

Gelukkig had ze mij nog geen kopje koffie of iets dergelijks aangeboden toen ik binnenkwam, anders ben ik bang dat ik me daar ter plekke in verslikt had.

180 euro!?

‘Eh…dank u, maar dat is toch iets boven mijn budget,’ stamelde ik.

Toen ik naar buiten liep, dacht ik: dat moet toch veel goedkoper kunnen? Zo ingewikkeld kan zo’n bril toch niet zijn…

Dus thuis maar weer even het internet op gegaan (nog steeds met mijn rechteroog dicht natuurlijk), wat rondgesurft, en daar kwam ik heel wat verschillende computerbrillen tegen.

Mooi is anders

Helaas verdienden veel brillen nou niet bepaald de schoonheidsprijs. Sommige hadden meer weg van een skibril dan van een gewone huis-tuin-en-keukenbril.

Ook dát moet anders kunnen, dacht ik. Er moeten, ergens ter wereld, computerbrillen te vinden zijn die én hun werk goed doen, én er gewoon een beetje normaal uitzien.

Afijn, lang verhaal kort, uiteindelijk vond ik brillenmakers in het buitenland die wél betaalbare en leuke beeldschermbrillen maakten.

Ik bestelde er eentje. En ja hoor, hij werkte!

Yeah! Wat een mooie computerbril!

Eerst voorzichtig een uurtje geprobeerd, en toen ik geen pijn voelde, de volgende dag gelijk de hele avond op de iPad gezeten met die bril op mijn neus.

Hij werkte perfect, ik had nergens last meer van.

Ik zag er ook meteen een stukje geleerder uit met die bril, vond ik zelf (mijn huisgenoten vonden dat niet echt, maar goed, je kunt ook niet alles hebben).

Testen

Blij dat mijn speurtocht erop zat, maar ook met het besef dat waarschijnlijk ook andere mensen dit probleem hebben en misschien ook aan het zoeken waren, kwam ik op het idee om een webshop te beginnen.

Ik ben eerst gestart onder de naam Schermbril.nl, maar toen ik later de mooie domeinnaam Computerbril.nl kon kopen, ben ik die als hoofdnaam gaan gebruiken.

En daar ben je nu dus terechtgekomen!

Aan de slag

Ik schafte een speciale laserpen aan met een blauwe lichtbundel die overeenkomt met het blauwe licht van beeldschermen (golflengtes van tussen de 400 en 500 nm).

Zo kan ik iedere bril eerst testen voordat ik hem toevoeg aan onze webshop. Zit er een bril tussen waar de lichtbundel zo doorheen gaat zonder filtering? Dan gaat ie subiet retour afzender.

Trust me, I'm a doctor

Ik kan je dus 100% garanderen dat alle computerbrillen in onze webshop ook daadwerkelijk beschermen tegen blauwlicht.

Ik wens je veel schermplezier met onze brillen, en als de bril je bevalt, laat dan vooral een reactie achter in de review! Onze dank zal groot zijn. 

Mocht de bril je toch niet bevallen om wat voor reden dan ook, dan kun je hem gewoon terugsturen en krijg je direct je geld terug.

Hartelijke groet!

Kees, Computerbril.nl.