Over onze computerbrillen
De termen computer(lees)bril, beeldschermbril, (anti-)blauwlichtbril en gamebril worden vaak door elkaar gebruikt, dus daar maken we hier geen onderscheid tussen.
We hebben brillen met sterkte en zonder sterkte. Alle computerbrillen in onze shop zijn direct en zonder voorschrift van een dokter of opticien te gebruiken.
Al onze brillen hebben krachtige blauw licht filtering, ze houden dus het blauwe licht uit LED-beeldschermen tegen voordat het je ogen bereikt. Bijna alle beeldschermen, van mobiele telefoons tot smart tv’s, werken tegenwoordig met LED-licht.
Dit blauwe licht is overmatig aanwezig in LED-licht en heeft de vervelende eigenschap dat het meer vrije radicalen in onze ogen creëert dan andere kleuren licht. De oxidatieve stress die deze radicalen voor onze oogcellen opleveren kunnen zorgen voor irritatie, oogpijn en hoofdpijn.
Bovendien kan dit blauwe licht de aanmaak van het slaaphormoon melatonine verstoren, waardoor je slaap-waakritme in de war raakt. Met als mogelijk gevolg slapeloosheid, stress, vermoeidheid en een aanhoudend onrustig gevoel.
Oogartsen zeggen dat een regelmatige overmaat aan blauw licht op den duur zelfs kan leiden tot macula-degeneratie en schade aan de cellen in het netvlies, waardoor de gezichtsscherpte en de helderheid van het zicht blijvend kunnen verminderen.
Maatregelen nemen
Genoeg redenen dus om maatregelen te nemen wanneer je inderdaad deze symptomen ervaart als je achter een beeldscherm zit, of -liever nog- wilt voorkomen dat het zover komt.
De makkelijkste maatregel die je kunt nemen is door tijdens de schermtijd simpelweg een computerbril op je neus te zetten (ook wel beeldschermbril, gamebril, (anti-)blauwlichtbril of blueblock-bril genoemd). Zo’n bril filtert het blauwe licht grotendeels uit het beeldschermlicht, waardoor het licht een meer natuurlijke samenstelling krijgt. Zo kun je weer onbeperkt achter je laptop, smartphone, smart-tv, monitor of i-pad zitten zonder last te krijgen.
Meten is weten
Wij testen alle brillen die we aanbieden in deze webshop zelf op hun werkzaamheid. Dit gebeurt met een blauwlicht-testpen die een bundel geconcentreerd blauw licht uitzendt. Die laten we schijnen op de brillenglazen (die overigens meestal niet van echt glas zijn maar van kunststof) en als we dan zien dan de bril de lichtbundel inderdaad goed tegenhoudt, dan is hij geschikt om toegevoegd te worden aan onze shop. Zo niet, dan gaat hij regelrecht de bak met afgeteste modelletjes in.
Zoals gezegd, we hebben brillen met sterkte en zonder sterkte. Wat we ook hebben, is een overzetbril die je gewoon over je eigen bril heen kunt zetten als je dat liever wilt.
Speciaal voor kinderen hebben we ook een paar kleine, kleurrijke kinderbrilletjes in ons assortiment opgenomen.
Heb je per se een speciale computerbril nodig om je ogen te beschermen tegen het blauwe licht uit beeldschermen? Nee, zeker niet. Uit ons eigen onderzoek is gebleken dat een simpele gekleurde bril, bij voorkeur met oranje glazen, net zo goed werkt. In dat geval wordt het blauwe licht niet uit het LED-licht weggefilterd, maar simpelweg verkleurd voordat het je ogen binnenvalt. Dit is vaak net zo efficiënt.
Verzending
Als je een computerbril bestelt in onze shop, heb je hem altijd binnen een paar dagen in huis. Vaak zelfs de volgende dag al. Je hoeft er niet voor thuis te blijven, want hij wordt verstuurd als brievenbuspakketje. Je krijgt er gratis een sierlijk zwart brillenzakje en brillendoekje bij.
Mocht de bril je toch niet bevallen, dan kun je hem altijd binnen 30 dagen weer retourneren en ontvang je binnen enkele dagen het aankoopbedrag terug op je rekening. Deze verzendkosten vergoeden wij niet, maar de ervaring leert dat onze brillen vrijwel nooit teruggestuurd worden. Succes (bijna) verzekerd dus! :)
Mocht je nog vragen hebben over onze computerbrillen of iets anders te vertellen hebben, dan kun je ons altijd bereiken via onze contactpagina. We horen graag van je en wensen je alvast veel plezier met je nieuwe computerbril!
Lees ook:
Mijn ogen doen pijn achter een beeldscherm, heb ik een computerbril nodig?
Computerbril, gamebril, blauwlichtbril… wat is het verschil?